Over

Marijke (1977) bioloog, wilderniscoach, schrijver en avonturier ontdekte de kracht van natuur tijdens vele wilderniscursussen bij Stichting Kokopelli en wildernisscholen in het buitenland. Ze wandelde van Amsterdam naar Rusland en schreef haar eerste boek over die tocht. Ze richtte in datzelfde jaar, 2007, haar eigen wildernisschool De Kleine Wilg op. In 2017 startte ze met Leadership by nature programma’s die focussen op natuurlijk leiderschap en teambuilding in de natuur. Marijke reist de wereld over en bezoekt jager-verzamelaar volkeren om te leren van hun manier van leven, hun diepe connectie met natuur, hun (persoonlijk) leiderschap en duurzame manier van leven. Ze schrijft over haar reiservaringen en is een key-note speaker. Ze werkt vanuit coyote teaching, nature coaching, primitieve technieken, NLP, Spiral dynamics, systemisch werk en is een ervaren trainer op het gebied van communicatie, management en leiderschapsontwikkeling.

Nederlandse publicaties:

Gewoon Gaan, te voet naar Rusland (2010)

ISBN 978-90-484-1583-0

Een meeslepend, waar en oprecht verhaal van een jonge vrouw die alleen te voet vertrekt vanuit Amsterdam naar St. Petersburg. Op haar eigen open wijze vertelt ze over de mooie en bijzondere ontmoetingen met mensen onderweg, over haar beleving van de natuur en de levensvragen die ze in de rust van het lopen bij zichzelf tegenkomt. Door de persoonlijke schrijfstijl wandel je als lezer mee op deze bijzondere tocht. Het verhaal wordt afgewisseld met schetsen, gedichten en liedjes die ze onderweg maakt. Een zeer persoonlijk, boeiend reisverhaal met een onmiskenbare spirituele inslag.

Terug naar de Altaj (2016)

ISBN 978-90-825-5490-8

Ze moet terug. De bergen van de Altaj roepen haar opnieuw. Drie jaar eerder bezocht ze deze streek, na een voettocht van Amsterdam naar Rusland. Een ingrijpende gebeurtenis heeft haar leven echter volledig op zijn kop gezet. Nu reis ze opnieuw af naar dit bijzondere gebied op de grens met Siberië en Mongolië. In de Mongoolse Altaj maakt ze kennis met de mensen van de steppen, de Kazachen en Mongolen en met een illuster reisgezelschap. Reizend over de wonderschone vlakten kijkt ze terug en in de stilte van de bergen probeert ze het gebeurde een plek te geven en weer grip te krijgen op haar leven.

Opnieuw een open en waargebeurd verhaal waarin de lezer meegenomen wordt in de belevenissen van deze bijzondere vrouw.

Groenland op blote voeten (2020)

ISBN 978-90-825-5497-7

Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland doet haar naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Ze wil kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakt onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied. Deze desolate wildernis daagt haar uit. Opnieuw blijkt een fysieke reis tevens een innerlijke reis met zich mee te dragen. Doet het smeltende ijs van de ijskap het ijs in haarzelf smelten? Het land krijgt haar in zijn greep en ze keert terug voor een volgende reis. Wordt een lang gekoesterde droom werkelijkheid?

Een boeiend reisverhaal over een bijzonder land, over wildernis, over een krachtig volk, over sjamanen en over klimaatverandering. In drie delen maakt de lezer kennis met de cultuur van de Inuit en de wilde natuur van het poolgebied.

Bestellen:

Alle boeken zijn te bestellen bij boekhandels en webwinkels of stuur een mail naar leadership by nature onder vermelding van bestelling boek en je adres.

‘If you really love nature, you will find beauty everywhere.’

Vincent van Gogh